Podczas pierwszego odcinka kolejne grupy kucharzy musiały przygotować dania z wykorzystaniem jednego, głównego składnika. Rawiczanin trafił na czekoladę. Przygotował ciasto czekoladowe z limonką i ganaszem malinowo-cytrynowo-limonkowym i kremem czekoladowym.
Jak przygotowane przez rawiczanina danie ocenili jurorzy: Magda Gessler, Michel Moran i Ania Starmach?
- Ale śmieszne - zaczęła Magda Gessler.
- To jest dobre określenie - wtórowała jej Ania Starmach. - Dlatego, że jem krem czekoladowy a tak naprawę bardzo mocno czuję limonkę. Gdzieś w głowie, limonka i czekolada nie są tymi składnikami, które bym połączyła, ale połączone smakują bardzo dobrze!
- Uratowałeś to tą kwasowością - mówiła Gessler.
Fani programu będą mieli jeszcze okazję zobaczyć Huberta Palucha na antenie TVN. Rawiczanin dostał "fartucha" i będzie reprezentował nasze miasto w kolejnych odcinkach programu.
Na zakończenie, uczestnicy zrobili sobie także pamiątkowe selfie z jurorami.
Archeologiczna Wiosna Biskupin (Żnin)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?