MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyb o nazwie twardnik japoński jest dostępny zarówno w...
fot. 6437364/pixabay.com

Czym zastąpić mięso? Polecamy najlepsze roślinne zamienniki mięsa. Są bogate w białko i żelazo, a przy tym smaczne

Shiitake

Grzyb o nazwie twardnik japoński jest dostępny zarówno w formie świeżej, jak i suszonej. Charakteryzuje się wyjątkowo „mięsnym” aromatem i zawiera nieco białka. Shiitake może „udawać” mięso np. w gulaszach, a także aromatyzować dania bezmięsne – często wystarczy jeden suszony grzybek dodany do bulionu.

W 100 g shiitake:
białko: 2,2 g
żelazo: 0,4 mg
kalorie: 33 kcal

Zobacz również

Upalne dni lepiej smakują nad wodą. Gdzie w woj. lubelskim działają kąpieliska?

Upalne dni lepiej smakują nad wodą. Gdzie w woj. lubelskim działają kąpieliska?

Andrzej Mularczyk nie żyje. To on stał za sukcesem "Samych Swoich"

NOWE
O TYM SIĘ MÓWI
Andrzej Mularczyk nie żyje. To on stał za sukcesem "Samych Swoich"

Polecamy

Wszystkie atrakcje Dolnego Śląska w jednym miejscu. Wystarczy spakować plecak!

Wszystkie atrakcje Dolnego Śląska w jednym miejscu. Wystarczy spakować plecak!

Nagradzanie za wyniki to klucz do sukcesu czy porażki?

Nagradzanie za wyniki to klucz do sukcesu czy porażki?

Awaria systemu w Ryanair! Opóźnione loty w całej Polsce

Awaria systemu w Ryanair! Opóźnione loty w całej Polsce